Saker att göra i Göteborg

Posted by in Uncategorized

Göteborg är en stad full av sevärdheter och aktiviteter. Med operan och nöjesparken Liseberg är två kända attraktioner för gamla och unga. Förutom det finns även Lindholmen Science Park, som lockar många affärsresenärer en välkänd plats i Göteborg. Göteborg erbjuder mycket mer unika sevärdheter men det finns mer än tillräckligt med saker att göra i Göteborg för alla!

Göteborgsoperan

GöteborgsOperan ligger ett mycket åtkomliga läge i hamnen i Göteborg. Det är en av de vackraste operorna i Europa, där olika shower utförs under ett tak, till exempel dans föreställningar och musikaler. GöteborgsOperan är 28700 m2 stor och har cirka 500 anställda. Med sina 1117 rum, det är inte bara 2 stora etapper, byggnaden inrymmer också notblad biblioteket där 15 ton av ark musik lagras. I två etapper, en liten scen och stora scenen, har enorma utrymmen bak i ryggen, ungefär fem gånger storleken på scenen själv.

Nöjesparken Liseberg

Nöjesparken Liseberg är en attraktion park för alla. Det finns sevärdheter för unga och gamla. Spänningen åkturer för de våghalsiga och skratt för barn. Njut av en avkopplande dag och en härlig atmosfär! Totalt finns 40 karuseller och attraktioner. Parken garanterar många skratt, spänning och hårresande upplevelser, så var beredd!

Lindholmen Science Park

Lindholmen Science Park är en mycket modern science park där fokus ligger på mobilt internet, moderna medier och design och intelligenta fordon och transportsystem.

Botaniska trädgården

Med sina 175 hektar av botaniska trädgården, det är en av de största i Europa. Det har mer än 16000 arter i olika växthus. På sommaren arrangeras säsongen, när parken är de mest vackra, guidade turer.
Botaniska trädgården har fått två stjärnor i Guide Michelin Green, som visar hur unikt det är.

Volvo Museum

Läs mer om historien om Volvo och ta en titt bakom skärmarna. Se utvecklingen från 1927 fram till denna dag. Utställningsområdet har en storlek på 6000 m2, så inte gå vilse!

Feskekôrka

Feskekôrka i Göteborg är en inomhusmarknad för fisk och skaldjur. Här kan du köpa olika slags läckra skaldjur. Feskekôrka var bygga 1874 som ett arkitektoniskt experiment och är nu en unik byggnad i Göteborg.

Nu vet du vad de mest roliga saker att göra i Göteborg!